Mahkeme Kararı Karaburunlu 58 Davacı Tarafından Sarpıncık RES Şantiyesine Götürüldü.

SARPINCIK RES ÇED OLUMLU KARARININ YÜRÜTMESİ 2. KEZ DURDURULDU. MAHKEME KARARINI KARABURUNLU 58 DAVACI SARPINCIK RES ŞANTİYESİNE GÖTÜRDÜ.

Karaburun Sarpıncık RES ÇED Olumlu Kararının iptali davasında, daha davalı Bakanlığın savunma yapması için verilen süre dolmamışken, yatırımcı şirket Çalık Enerji A.Ş.’nin iş makinaları sahaya girdi. Büyük iş makinalarıyla, zeytinliklerin de bulunduğu Kızılcadağ bölgesinde doğa yıkımına başladılar.

Karaburun RES Davacıları, Karaburun Kent Konseyi, STÖ’ler, Belediye Meclis üyeleri dün (29/01/2016) protesto için Sarpıncıktaydı. Davayı gönüllü olarak yürüten ÇEHAV avukatları ise, İzmir’de ivedi yürütmeyi durdurma kararı alınması için İzmir 6. İdare Mahkemesindeydi.

Mahkeme aynı gün “ Dava konusu işleme ilişkin Rüzgar Enerjisi Santrali proje sahası içinde inşaat faaliyetlerine başlanıldığına ilişkin olarak Dosyaya sunulan belgeler uyarınca, bu aşamada telafisi güç zararlar doğabileceği sonucuna varıldığından davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabının alınmasından ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresinin geçmesinden sonra, istem hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına” 29.01.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verdi.

Karaburun Kent Konseyi, Karaburun Kaymakamlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı nezdinde girişimde bulunarak, verilen tahribatın daha da vahim boyutlara ulaşmasının engellenebilmesi için yargı kararının ivedilikle uygulanarak inşaat faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti.

Bugün (30.01.2016) Karaburun Yurttaş Davacıları, mahkeme kararını firma yetkililerine vermek üzere Çalık Enerji firmasının Sarpıncık şantiyesine gitti. Çalık firmasının hiçbir yetkilisinin şantiye alanında olmadığı ancak, mahkeme kararı nedeniyle tüm faaliyetlerin durdurulduğu ifade edildi.

Karaburun yurttaş davacıları bugünden itibaren hergün inşaat çalışmalarının yargı kararına rağmen tekrar başlatılıp başlatılmadığını denetlemek için sahada olacaktır.

Kızılcadağ’ın doğal yapısında açılan ağır yaraları hep birlikte iyileştirmek için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Yenilenebilir ve temiz enerji, binlerce yılda oluşan zengin biyolojik çeşitliliğin, ekosistemlerin, çayır, mera ve otlakların yargı kararları dahi göz ardı edilerek bir günde yok edilmesi mi demektir.

Yüzölçümünün % 71’i RES’lere tahsis edilen ve sadece %16’lık bir yaşam alanı bırakılan Karaburun yaşayanları, Yarımadanın, doğasını, bugününü ve geleceğini korumaya kararlıdır.

ÇEHAV’a ve Karaburun’un mücadelesine emek veren, destek olan herkese gönülden teşekkürler.

YAŞASIN DAYANIŞMA

KARABURUN YURTTAŞ DAVACILARI – KARABURUN KENT KONSEYİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir