Karaburun Yarımadası Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi 15 Nisan 2006 tarihi itibariyle Karaburun Yarımadası Yerel Gündem 21, Karaburun Belediyesi, Mordoğan Belediyesi ve biz gençlerin de katkılarıyla açılmıştır.
Karaburun, Mordoğan ve köylerinde yaşayan gençliğin eğitim, kültürel ve sosyal gereksinimlerini karşılamak amacıyla faaliyetlerine başlamıştır. Bu merkez, yine bizim gibi dinamik ve yaratıcı gençliğin katkılarıyla sürdürülebilirliğini sağlayarak, yarımadadaki sosyal ve kültürel eksikliğin giderilmesinde odak noktası oluşturacaktır.
Bu amaçla, açıldığımız tarihten beri uygulanan eğitimler ve etkinlikler;
Kişisel Gelişim Eğitimi (NLP) Uzman İsmail Barış Özpazarcık, Proje Yazma Eğitimi Çiğdem Akçura, Uzakdoğu Savunma Sanatı Semineri Taekwondo-Aikido-Genbukan Ninpo Antrenörü Erdoğan Şenol, Tiyatro Yazarlığı Eğitimi Yazar Dramaturg Haluk Işık, Tiyatro Oyunculuğu Eğitimi Devlet Tiyatrosu Oyuncusu Şenay Ünsal,Takı Tasarımı Eğitimi Tasarımcı Dilek Erden, İngilizce Eğitimi Çağlar Ece, Dalış Eğitimi Karaburun Yelken ve Dalış Kulübünden Kemal Gözütok, Veysel Perin, Filiz Tek ve Haluk Sarıbaş, Bilgisayar Eğitimi Habitat ve Yerel Gündem 21 Gençlik Derneğinden Derya Altun Erdem, Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Doç. Dr. Gülgün Meşe, Psikolog Deniz Özer Eryılmaz ve Psikolog Didem Turgut Çönkü tarafından verildi.
Müzikli Söyleşiler
Karaburun Belediyesinin düzenlediği 3. Karaburun Şenliği öncesi, Gökhan Akçura’nın Organize ettiği ve 5 gün boyunca süren Müzikli Söyleşiler, Gençlik Merkezi’nde yapıldı.
Söyleşiler ve Şenlik süresince Gençlik Merkezi Bahçesinde Ceren Oykut’un “Müzikli Desenler” adlı sergisi yer aldı.
Etkinlikte;
Gökhan Akçura “Romanlar ve Müzik”, Murat Ertel “Film ve Tiyatro İçin Müzik”, Murat Meriç “Türkiye’de Pop Müziğin Tarihi”, Necip Sarıca “Yeşilçam Şarkıları”, Murat Beşer “Rock ve Politika”, konulu söyleşileri yaptılar.
Yaptığımız bu eğitim çalışmaları ve etkinlikler biz gençleri sosyalleştirmiş, özgüvenimizi arttırmış, kendi ürettiğimiz projeler ve sorunlarımıza bulduğumuz çözümlerle kişisel gelişimimize büyük katkılar sağlamıştır.
Bundan sonraki aşamada Gençlik Eğitim Ve Kültür Merkezinin daha geniş kitlelerle buluşması ve bu sayede etkinliğinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bunun için yarımadadaki istekli, heyecanlı, duyarlı ve gelişime açık gençleri; yarımadadaki kültürel ve sosyal hayata katkı yapmak adına aramıza bekliyoruz.
Çağdaş RAKALAR, Beril KULELİ, Burcu KULELİ
Karaburun Yarımadası YG-21 Gençlik Meclisi Basın Yayın Bülten Grubu Üyeleri
Nüfusu az ve ulaşımı zor olan cennetinizde böyle güzel çalışmalar yapılaması yapılabilmesi beni çok mutlu ediyor ve umutlandırıyor.Koca İzmir'de 3 milyon insan var. ama herşeye ve herkese ulaşmak o kadar kolay değil.
2010 yılında cennetinize ben de kendimi sürmek için çalışıyorum.
Bölgeye özellikle kadın ve çocukların sağlık eğitimi ve kitap okumayı sevdirme konusunda katkılarım olabileceğini düşünüyorum.
Son 3 yıldır bu konulara kafa yormakta ve Bir okul olarak gördüğüm Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında eğitmenlik ve gönüllülük yapmaktayım.Bilgisel birikimimi ve deneyimlerimi Karaburun'da değerlendirmek istiyorum.
Bu konuda neler yapabilirim, neler yapamam bir fikrim yok.Ancak hislerim çok şey yapabileceğim yönündedir.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM.