Karaburun Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Oluşturuldu.

muhtarlar - Kopya

Karaburun Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Kuruldu. 13 Muhtar’ın katılım gösterdiği toplantıda Başkan, Başkan Yardımcısı ve Yürütme Kurulu Üyeleri belirlendi. Karaburun Yarımadası Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, köy tüzel kişilikleri kaldırılan muhtarlıkların yaşadığı sorunlar paylaşıldı. Çalışma programı belirlendi.

Muhtarlar Meclisi;  Başkan Sarpıncık Muhtarı Hüseyin Yonca, Başkan Yardımcısı; Kösedere Muhtarı Mehmet Özduran, Yürütme Kurulu Üyeleri;  Ambarseki Muhtarı Ali Kireşçi, İskele Muhtarı Taner Turamanlar, Eğlenhoca Muhtarı Çağlayan Devrim, Yayla Muhtarı Mehmet Balaban veTepeboz Muhtarı Necdet Biçer’den oluştu.

Toplantıda Karaburun Kent Konseyi adına bir konuşma yapan İpar Buğra Dilli; “Yarımada’da yaşayanlar olarak, bizden sonra gelecek kuşakların emaneti olan Yarımada’yı, onlara doğal değerleri korunarak ve biyolojik çeşitliliği bozulmadan kalkınmış bir örnek olarak bırakmak istiyoruz. Bu anlamda Köylerin varlığı çok önemli. Gelenek ve göreneklerin yani kültürün yaşatılması ve yarınlara taşınması çok önemli. Muhtarlar Meclisi’ni bu anlamda çok önemsiyoruz. Yarımadadaki sorunların çözümü adına geçmişte birlikte hareket ettiğimiz Muhtarlarımız ile yine ortak çalışmalar yürüteceğiz. Karaburun Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla Yarımadanın öncelikleri üzerinden çözümler ve projeler üretip kırsal kalkınmanın iyi örneklerini sunmaya çalışacağız” dedi.

2013 yılında Seferihisar Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Geleceğin Köyleri Hareketi “ için Karaburun Kent Konseyinin başlattığı imza kampanyasına Karaburun İlçesine bağlı 13 Köy Muhtarlığı ve köylüler destek vermişti. Toplanan imzalar, kampanyanın sekreteryasını yürüten Seferihisar Kent Konseyine iletilmişti.

2013’te Seferihisar’daki dokuz köyün başlattığı “Geleceğin Köyleri Hareketi” kısa sürede 1040 köye ulaşmıştı.

Mayıs 2013’de Seferihisar Teos’taki tarihi parlamentoda bir araya gelen 200’ün üzerinde Muhtar’a Karaburun Çevre Kültür Turizm Birliği üyesi Köy Muhtarları ve Karaburun Kent Konseyi üyeleri de destek vermişti. Muhtarlar, “ İzmir Köy Meclisi “ nin kuruluşunu ilan etmiş, yapılan sembolik referandumda köy muhtarları köylere “evet”, yeni bütünşehir yasası ile köy tüzel kişiliklerinin kapatılmasına ise “hayır” demişti.

İzmir Köy Meclisi, Türkiye’deki köylerin tüzel kişiliklerini korumak ve kültürlerini yaşatmak için çalışmalar yürütecek. Şu ana kadar İzmir ve Bursa’daki köylerin yüzde 70’inin katıldığı harekete destek Türkiye genelinde çığ gibi büyüyor. Köyleri kapatılan büyükşehirler içinde şu ana kadar en çok katılım sırasıyla 410 ve 480 köyle İzmir ve Bursa’dan gerçekleşti. Harekete katılan diğer iller arasında Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Eskişehir, Ankara ve Manisa gibi pek çok büyükşehir yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir